Note the upgraded forum! If you are experiencing issues logging in, you may need to reset your password which should send an email. If the email doesn't arrive, be sure to check your spam folder just in case.

Redirect Loop

edited December 2010 in Installation
Hey there - I am trying to install Fuel but all I get is a redirect loop after completing all the steps. The redirect is to /dashboard. I took the code from the head of the GitHub branch. I'm running a standard local Apache setup with XAMPP on a Mac. Am I missing something? Did I download the wrong code?

Comments

  • edited December 2010
    Do you have htaccess enabled and mod_rewrite? Also, is there a fuel/index.php file that redirects in place (there should be)?
  • edited 12:47PM
    I am using .htaccess and mod_rewrite is on and working - Is there an .htaccess config somewhere that Fuel is setting?
  • edited 12:47PM
    in the .htaccess file that comes with fuel, you'll need to change the BaseRewrite path from / to whatever directory you may have it installed in.
  • edited 12:47PM
    There we go. Thanks! My problem was I was using a standard .htaccess, not the one that came with the installation. Didn't even see that.
  • edited 12:47PM
    I seem to be having trouble with this now myself. I have a new local computer, windows 7 x64 and installed the newest version of WAMP server. I am using .htaccess, have rewrite_module checked on and have my fuel files located in wamp/www/hotfrets/fuel/ (hotfrets - it's a guitar site, nothing kinky ;-)

    In .htaccess I have:
    RewriteBase /hotfrets

    In the Apache error log file I see this:
    Request exceeded the limit of 10 internal redirects due to probable configuration error. Use 'LimitInternalRecursion' to increase the limit if necessary. Use 'LogLevel debug' to get a backtrace.

    The fuel/index.php file has this:
    header('Location: dashboard');

    In wamp\bin\apache\Apache2.2.17\conf\extra\httpd-vhosts.conf I have:

    DocumentRoot /wamp/www/hotfrets
    ServerName hotfretsnew.com


    In Windows\System32\drivers\etc\hosts I have:
    127.0.0.1 hotfretsnew.com

    When I enter http://hotfretsnew.com in the url I get the install page. But when I go to /fuel I get this error in the browser window:
    ******************
    Internal Server Error

    The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

    Please contact the server administrator, admin@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

    More information about this error may be available in the server error log.
    *******************

    When I look in the Apache error log file I see what is listed above.

    I've set up the database and permissions on all appropriate folders.

    Any idea what might be missing here?
  • edited 12:47PM
    Is your RewriteBase set relative to you web root directory. For example, if you can access your site at http://localhost/, then the RewriteBase would just be "/". If you access it at http://localhost/hotfrets/ then the RewriteBase would be "/hotfrets/".
  • edited 12:47PM
    I figured it out. It wasn't the rewrite. Of course there's the index.php file in the main directory which you get if you use http://localhost as the URL (my sites are in the standard c:/wamp/www/ directory). The hotfretsnew site is in /wamp/www/hotfrets/

    I was wanting to use a virtual host rather than just appending the name of the folder to localhost so the RewriteBase needed to be just "/". What I didn't realize was that if you don't have any other virtual hosts set up in your http-vhosts.conf file the one that's there pretty much becomes the default site.

    So, whether you entered http://hotfretsnew.com or http://localhost you'd get the hotfretsnew site. I had the following in the vhosts file:
    NameVirtualHost *:80 <VirtualHost *:80> DocumentRoot /wamp/www/hotfrets/ ServerName hotfretsnew.com </VirtualHost>
    All I had to do to fix it was add the main site as the first vhost and it works now:
    NameVirtualHost *:80 <VirtualHost *:80> DocumentRoot /wamp/www/ ServerName localhost </VirtualHost> <VirtualHost *:80> DocumentRoot /wamp/www/hotfrets/ ServerName hotfretsnew.com </VirtualHost>
    I hope this helps someone else. By the way, for anyone reading this who doesn't know where to find httpd-vhosts.conf, WAMP installed that file here on my machine:

    C:\wamp\bin\apache\Apache2.2.17\conf\extra\httpd-vohosts.conf
Sign In or Register to comment.